Живият светец дядо Добри празнува днес 103-тия си рожден ден смирен,

...
Живият светец дядо Добри празнува днес 103-тия си рожден ден смирен,
Коментари Харесай

Светецът-просяк Дядо Добри днес има голям повод да празнува

Живият светец дядо Добри чества през днешния ден 103-тия си рожден ден смирен, самичък със себе си и без торта и фамилно събиране в църквата в родното си село Байлово, заяви " Телеграф ". В продължение на 15 години Добре Димитров Добрев се посвещава на това да оказва помощ, без да желае нещо в подмяна. Всеки божи ден той е пред църквата " Св. Седмочисленици " или храм-паметника " Александър Невски ", където събира лепта в картонена чашка и след това подарява на храмовете у нас. Преди към година обаче лекари откриват, че дядо Добри има израстък в мозъка. От него първо губи зрението на едното си око. Почти не чува. Отделно се бори със сърдечна непълнота.

Вместо да студува самичък през зимата в постройката до църквата в родното си село Байлово, 77-годишната му щерка Екатерина го прибира при себе си в Скравена, с цел да се грижи за него. Там той не се усеща добре и не стопира да моли да се върне в Байлово. " Четвърти месец си е там. Добре е. Дори повече от добре за човек на неговата възраст ", споделя щерка му.

Тя и останалата част от фамилията на дядо Добри съзнателно няма да провеждат тържество за рождения му ден. Причината е, че той не приема празнувания с торти, тостове и дарове. Дядо Добри се радва и на правнучка, която сега е на две години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР